Blog Lifestyle

Mijn zes favoriete plus size winkels

Zoals jullie wel weten ben ik wat breder dan de meeste mensen. Ik geraak niet in kledingmaat Large. Daarom ga ik op zoek naar nieuwe kledij bij winkels die een plussize collectie hebben. Winkels die niet alleen kledij maken voor paspop moddelletjes maar ook voor mensen zoals ik. Winkels die investeren in elke vrouw.

H&M

H&M is mijn favoriete kledingwinkel. Ik koop er zo regelmatig dat ik mezelf onlangs heb geüpgraded naar een H&M member. Dankzij dit membership krijg ik gratis verzending, gratis retour, verzamel ik punten en word ik op de hoogte gehouden van verschillende acties en promoties. Het grootste minpuntje aan H&M is het feit dat ze hun Plussize collectie niet in elk filiaal verkopen. Ze verkopen hem niet in hun filiaal in Kortrijk. In Gent verkopen ze hem maar in één van de drie verkooppunten.

Asos

Als ik op zoek ben naar nieuwe items ga ik altijd eens een kijkje nemen op de Britse webwinkel ‘Asos’. Asos is een merk dat zich inzet voor iedereen. Ze distrubueren kledij in meer dan dertig verschillende maten. Ze hebben een collectie ‘Petite’, ‘Tall’, ‘Curve’ en ‘Maternity’. Hun maten variëren van EUR 30 tot EUR 58. Er is voor ieder wat wils. De prijzen voor hun kledij schommelen ook erg heftig. Zo heb je jurkjes voor 12 euro, maar ook jurkjes voor 600 euro.

Forever 21

Naast H&M was Forever 21 één van mijn favoriete winkels. Je hoort het goed was. Eerst verdween Forever 21 van de Meir in Antwerpen, nu verdwijnen al hun Europese filialen. Wat jammer! Bij Forever 21 kocht ik mijn eerste bikini. Dat moment staat nog altijd in mijn geheugen gegrift. Enkele dagen voor mijn verjaardag had ik online gezien dat Forever 21 heel wat leuke bikini’s in de rekken had liggen voor plussize vrouwen. Op mijn verjaardag tijdens een shoppingtripje ging ik op zoek naar de bikini’s. Ik vond ze niet. Toen ik een vrouw vroeg waar de bikini’s lagen bleek dat ze nog niet in de winkel hingen. Ze nam me mee naar het kantoortje en toonde de verschillende modelletjes. Ik paste ze en het zat me als gegoten. Ik was enorm blij. Eindelijk had ik een bikini gevonden die me paste en waar ik me goed in voelde. Mijn verjaardag kon niet meer stuk. En de bikini heb ik nog jaren gedragen tot de beugel uit de bh gehaald werd.

New Look

Ongeveer 2 keer per jaar ga ik met mijn moeder winkelen in Rijsel. Meestal beperken we ons dan tot het grote winkelcentrum die naast het station ligt. In dat winkelcentrum zit namelijk een filiaal van de winkelketen New Look. In dit filiaal hebben ze een super uitgebreide collectie in tegenstelling tot hun filiaal in Antwerpen waar er van plussize kledij geen sprake is. De stijl van New Look kun je vergelijken met die van H&M. Nog even een toffe anekdote. Ongeveer een jaar geleden kocht ik bij New Look een prachtige jurk. Toen ik thuis kwam bleek echter de beveiliging nog op de jurk aanwezig te zijn. Aangezien de beveiliging op het lint en door de jurk zat was het gewoon uitknippen van de beveiliging geen optie. Terug brengen naar de winkel was ook geen optie. Het kasticket had ik namelijk al lang in de papierbak gegooid en de trip naar Rijsel kost toch wat geld en tijd. Wat nu? We besloten om hier een winkel te vragen om de beveiliging eraf te halen, gelukkig vond de kassierster van Zeeman dat geen enkel probleem. Oef!

Ulla Popken

Bij Ulla Popken is de kledij helaas niet volledig afgesteld op mijn smaak en budget. Toch vond ik er ongeveer twee jaar geleden een mooie en betaalbare herfstjas. Wat een enorme opluchting; Ik was er namelijk al een geringe tijd naar op zoek.

Vinted

Onlangs downloadde ik de applicatie Vinted. Mijn eerste aankoop via de applicatie moet nog gebeuren. Toch sluit ik niet uit dat ik in de nabije toekomst de tweedehandskledij van een andere plussize vrouw zal overkopen. Lekker duurzaam!

Waar koop jij het liefst je kledij?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *