Blog Boeken

De beste boeken van het jaar 2019

In één van mijn vorige blogberichten kon je zien dat ik in 2019 maar liefst 61 boeken heb gelezen. Vandaag selecteer ik daaruit mijn favoriete exemplaren. Welke boeken waren nu echt de moeite? Welk boek heeft me het meest ontroerd? Wat was het beste fictie boek? Hieronder lees je het antwoord. 

Wat was het beste boek die je in 2019 las?

We beginnen dit blogbericht meteen met een zeer moeilijke vraag. Wat was het beste boek dat je in 2019 las? Maar hoe kies je één boek uit 60 boeken? Het is niet simpel. Toch denk ik dat ik ga voor het boek ‘De Zeven Zussen‘ van Lucinda Riley. Het is namelijk het eerste boek uit een prachtige serie. Het begin van een mooi boekenavontuur.

Wat was het meest ontroerende boek?

Bij verschillende boeken heb ik dit jaar gehuild. Toch is er één boek dat er voor mijn bovenuit steekt. Het boek ‘Vijf stappen van jou’ zorgde niet voor één maar voor verschillende huilbuien. Waaronder één op de trein richting de stad Wenen, lekker toepasselijk.

Wat was het beste fictie boek?

Ik lees niet zo vaak fictieboeken. Echter kunnen ze me altijd bekoren. Het boek ‘Niet omkijken, Camille’ is daar zeker geen uitzondering op. Het is een prachtig verhaal over een jongetje uit West-Vlaanderen in de eerste Wereldoorlog. Een boek die je als Ieperling zeker gelezen moet hebben.

Welk boek heeft je afgelopen jaar het meest geïnspireerd?

Moeilijk. Ik denk dat ik ga voor het boek ‘The 4-hour workweek’ van Timothy Ferris. Dit boek heeft me geïnspireerd om aan mijn persoonlijke doelen te werken. Om meer en minder te werken. Om bewuster te gaan nadenken over mijn volgende stappen. Om productiever te werken. Om in de toekomst los te breken van een 9 tot 5 baan.

Nog enkele statistiekjes …

  • In 2019 las ik 18 187 pagina’s.
  • Eén van mijn favoriete quotes was “Maar dit is het probleem: als je eigen geluk afhankelijk is van andere mensen, is teleurstelling nooit ver weg”.
  • Het meest populaire boek die ik las was Twilight van Stephenie Meyer
  • Het best gereviewde boek die ik las was Becoming van Michelle Obama
  • Het kortste boek ‘Niet nu Laura’ die ik las had 95 pagina’s.
  • Het langste boek ‘De Zeven Zussen’  die ik las had 622 paina’s.

Wat was het beste boek dat je in 2019 uitlas? Bespreek het hieronder of in mijn facebookgroep ‘Boekentips voor boekenwormen‘. Nog veel leesplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *