Blog Lifestyle

20 doelen voor het jaar 2020

Ieder jaar opnieuw maken we heel ambitieuze voornemens. Voornemens die je tot begin februari volhoudt. Daarna val je opnieuw in je oude patroon. Ik maakte ook zo’n voornemens tot vorig jaar. Vorig jaar stelde ik aan het begin van het jaar enkele doelen voor mezelf. Doelen die haalbaar zijn en die me ontwikkelen. Uit die doelen koos ik één doel waarop ik echt ging focussen. Vorig jaar was dat om gezonder te leven. Dit jaar is dat de 5K lopen tijdens de Disneyland run.

 1. Mijn grootste en belangrijkste doel voor 2020 is om 5K te lopen tijdens de Disneyland run. De tickets voor deze loopwedstrijd moet ik nog bestellen, maar lopen in Disneyland lijkt me zo leuk!
 2. In mijn 9e ‘Diëten voor het leven’ vlog zag ik mijn gewicht zakken onder de 120 kg. Dat was een echt mijlpaal. In 2020 wil ik het graag onder de 100 kg krijgen. Ik kan me zelfs niet meer herinneren wanneer ik daar voor het laatst onder zat. Het belangrijkste is echter voor mij dat ik me goed in mijn vel voel en gezonder ben dan ooit tevoren.
 3. ‘Zij of Haar’ is een heel belangrijk deel van mijn leven. In 2020 wil ik ‘mijn onderneming’ tot een nog hoger level tillen. Het zou dan ook erg fijn zijn als ik er komend jaar inkomsten uit kan halen.
 4. Om mijn derde doel te behalen heb ik mezelf een extra doel gegeven. Eén maand lang elke dag bloggen. Momenteel ben ik aan dag 10 en hoop ik dat jullie ervan genieten.
 5. Ik ben een echte waterrat. Als ik in het water ben voel ik me in mijn nopjes. Desondanks heb ik nog nooit gesnorkeld. In de komende maanden wil ik dat graag eens doen. Tips voor de ideale snorkelplek zijn meer dan welkom.
 6. In mijn lijst zitten er verschillende doelen die te maken hebben met reizen. In 2020 wil ik graag voor het eerst in mijn leven een auto huren, liefst in een ander land. (Note: Dit doel kan ik al half afstrepen. Ik ga in februari naar Ierland en daar huur ik er één.)
 7. Ik zou het erg fijn vinden om een community te creëren rond mijn blog. Mensen waarmee ik in interactie kan gaan. Die interactie vormen doe ik momenteel het liefst op Instagram. Daar heb ik 68 volgers, in 2020 wil ik dat gaan verdriedubbelen.
 8. Al jaren doe ik mee aan de Goodreads leeschallenge. In 2017 schrijf ik mezelf voor het eerst in. Mijn doel was om 20 boeken te lezen. In 2018 wou ik er 30 lezen, in 2019 vijftig. Komend jaar wil ik maar liefst 65 boeken lezen. Benieuwd of ik dat zal halen. Tips voor leuke boeken mag je altijd droppen in mijn facebookgroep ‘Boekentips voor boekenwormen‘.
 9. Tijdens vlogmas heb ik dagelijks gevlogd en daar heb ik enorm van genoten. Komend jaar wil ik nog zo’n uitdaging aangaan. Zo kom ik een stapje voor stapje dichter bij het verdubbelen van mijn YouTube abonnees.
 10. Ik ben iemand die niet zo erg veel lust. Met alles wat ik niet eet zou ik minstens één blogbericht kunnen vullen. Vandaar het volgende doel. In de komende 12 maanden wil ik elke maand minstens één nieuw recept uitproberen die een voedingsmiddel bevat die ik niet lekker vind. In januari begin ik met spruitjes.
 11. Dol ben ik op reizen. Echter ben ik tot nu toe enkel binnen Europa gebleven. Europa is namelijk een continent die heel wat te bieden heeft. Desondanks zijn er in Europa nog veel landen/streken onbekend zijn voor mij, wil ik in 2020 toch een reis maken buiten Europa. Ik begin alvast te sparen.
 12. Vroeger toen ik nog regelmatig met mijn ouders op vakantie ging, wilden mijn broers en zussen altijd allerlei bergen beklimmen. Ik vond dat redelijk saai en was al snel uitgeput. In Ierland wil ik wel een berg beklimmen. Ik wil genieten van het uitzicht daarboven en mezelf bewijzen dat ik dat kan.
 13. In november heb ik voor het eerst sinds jaren gebreid. Sindsdien heb ik mijn breiwerkje links laten liggen. Zonde, het lijkt me heerlijk om te kunnen rondlopen met mijn zelfgebreide sjaal of muts. Komend jaar ga ik dus opnieuw aan de slag. In mijn vlogs word je op de hoogte gehouden van mijn vorderingen.
 14. Tijdens mijn reis door Europa heb ik gemerkt dat je vaak wandelt terwijl je aan het reizen bent. Voor mij is dat vaak nogal uitputtend. Dat moet veranderen. In België ga ik daarom minstens één keer een wandelroute wandelen van minimaal 7 km. Dat moet toch mogelijk zijn. Niet?
 15. Aangezien er al genoeg plastiek op deze aardbol is, wil ik in 2020 één maand plastiek vrij leven. Wie doet er met me mee?
 16. Een vegan levensstijl is iets die me al langer aanspreekt. Vandaar dat ik in de komende maanden minstens twee weken volledig veganistisch wil eten. Tips mag je hieronder zeker achterlaten.
 17. Ik ben iemand die vaak ongestructureerd aan het werken is. Ik werk regelmatig zonder specifiek doel en doe dus maar wat. Gelukkig heb ik iets die dat kan veranderen, een planner. Nu is het alleen nog een kwestie van hem gebruiken. In 2020 wil ik elke zondag even een momentje nemen om mijn week te plannen.
 18. Als ondernemer is het belangrijk om te netwerken. Dit wil ik in 2020 vaker doen. Ik wil samen met andere bloggers/ ondernemers brainstormen.
 19. Geluk zit in de kleine dingen. Het zit in simpele momentjes elke dag. In 2020 wil ik stil staan bij die momentjes.
 20. Afgelopen jaar las ik het boek ‘Miracle Morning’ van Hal Elrod, een inspirerend boek die je leven kan veranderen. Komend jaar ga ik vooral aan de slag met één puntje uit het boek, affirmaties. Affirmaties zijn gedachtes die je kunnen versterken, zeker als je ze elke ochtend en elke avond uitspreekt.

Wat is jouw belangrijkste doel voor 2020?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *